header ekoenzimi

 

Enzimsko čišćenje

Autor Administrator
Subota, 15 Listopad 2011 13:13

Što su enzimi?Kada čujete riječ enzimi, pomislite da su to neka vrsta čudne kemikalije razvijene u laboratoriju. U stvari, enzimi su prirodni dio našeg svijeta i igraju važnu ulogu u našim životima. Nalaze se u svakom živom organizmu, a život bez njih ne bi bio moguć. Enzimi su katalizatori – ne živi organizmi. Omogućavaju brže odvijanje prirodnih reakcija. Oni ili započinju reakciju ili ju ubrzavaju. Kada god neku tvar treba ukloniti ili transformirati u drugu, enzimi su odgovor.

Oni čak imaju veliku ulogu u našim organizmima. Enzimi koji se proizvode u našim tijelima npr. omogućuju probavu hrane i na taj način iz hrane dolazimo do energije nužno potrebne za život. Enzyme solutions su iskoristili ovaj prirodni fenomen i proizveli razne enzime u velikim količinama. Surađujući s klijentima i industrijskim stručnjacima Enzyme Solutions su pronašli sve više korisnih funkcija enzima i enzimskih proizvoda. Enzimi prirodno i učinkovito izvršavaju specifične kemijske reakcije, nisu štetni za okoliš, a u određenim situacijama čak i pomažu ukloniti nepotrebne i otrovne industrijske i komunalne nusprodukte. Za usporedbu, kemijska sredstva nisu ograničena na posebne reakcije, nego djeluju općenito i tako mogu štetno utjecati na okoliš.

Enzimi se godinama koriste u medicinskoj, stomatološkoj, tekstilnoj i prehrambenoj industriji te kao sredstava za čišćenje. Enzyme Solututions razvija proizvode korisne u industriji čišćenja i dezodoracije (prikrivanje neugodnih mirisa), ali i za kućnu upotrebu. Javnost je prihvatila te proizvode kao sigurna i moćna sredstva za čišćenje povoljnih cijena. S upotrebom enzima umjesto kemikalija možemo sačuvati životne standarde koje imamo danas, te u isto vrijeme očuvati okoliš za buduće naraštaje. Enzyme Solutions su ponosni što mogu pružiti prirodna rješenja za današnje probleme.

Ažurirano: Srijeda, 04 Siječanj 2012 21:51